Advies van

de Slager

Diederik Spaan, de slager van Slagerij Ariesen kan zelf intens genieten van een goed stuk vlees. Diederik vindt het leuk om met een groep te barbecuen en dan iets bijzonders op tafel te zetten. Bijvoorbeeld een bavette rol of een lekker stukje buikspek, uiteraard zelf gemarineerd met heerlijke marinade.

The Gin Pork Belly

Steek de BBQ aan en zorg voor een indirecte hitte van 150 – 160 graden. Leg de chunk tussen het gloeiende houtskool. Leg het buikspek op de BBQ en steek een kerntemperatuurmeter in het vlees.

Bavette Rol

Smelt een eetlepel roomboter in de skillet en grill de bavette rol aan alle kanten mooi bruin. Maar laat hem NIET gaar worden. Haal de bavette rol uit de BBQ en sluit al je kleppen en maak je BBQ klaar voor indirect. Laat de temperatuur terug komen naar de 130 – 150 graden. Leg de bavette terug op het rooster en steek de kerntemperatuurmeter in de bavette. Sluit je deksel.

Cochinita Pibil

Mix in een kom de achiotepasta met de habanero pepers, kruiden, citrussappen, zout en peper. De azijn en de ui houden we apart. Prik rondom gaatjes in het vlees. Wrijf de pasta erin. Zet weg in de koelkast voor in ieder geval 24 uur. Snij 1 rode ui alvast in ringen, voeg 100cc azijn toe en zet weg. Verplaats het vlees in ofwel aluminium folie of bananenbladen (die je daarvoor 30 minuten in water hebt laten weken). Zet in een oven/BBQ vaste schaal.