Benodigdheden
- 1 bavette
- BBQ Rub, Hardcore Jaws, No Rubbish
- 1 rijpe grote tomaat
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- ½ citroen
- Gezouten roomboter (op kamertemperatuur)
- BBQ Rub. Pink Devil, No Rubbish
- Beetje munt
- Zak rucola
- Handige pistache nootjes
- 200 gram groene asperges tips
- 1 ui
- Knoflookteentje
- Parmezaanse kaas
- Crema di balsamico
- Peper en zout
Bereidingswijze
Voorbereiding
- Snij de bavette door het midden en stop 1,5 cm voor het einde, klap de bavette open.
- Strooi de No Rubbish Harcore Jaw over de bavette en rol deze over de korte zijde op. Bind de rol met bindtouw op.
- Steek de BBQ aan laat de temperatuur naar de 250 graden gaan en laat je gietijzeren skillet mee verwarmen.
- Snij de tomaat in hele fijne blokjes, doe dit ook met de sjalot en knoflook. Meng alles samen en breng op smaak met de citroen, peper en zout.
- Meng de roomboter met de No Rubbish Pink Devil, fijngesneden munt en rucola. Zet deze terug in de koelkast.
Bereiding
- Smelt een eetlepel roomboter in de skillet en grill de bavette rol aan alle kanten mooi bruin. Maar laat hem NIET gaar worden.
- Haal de bavette rol uit de BBQ en sluit al je kleppen en maak je BBQ klaar voor indirect. Laat de temperatuur terug komen naar de 130 – 150 graden.
- Leg de bavette terug op het rooster en steek de kerntemperatuurmeter in de bavette. Sluit je deksel.
- Als de kern 50 graden is mag de bavette van de BBQ. Pak hem in met aluminiumfolie. Hij is nu mooi medium.
- Zet alle schuiven van je BBQ open en leg de gietijzeren skillet terug op de BBQ. Smelt een beetje roomboter en wok de aspergetips, ui en knoflook voor 5 minuten.
- Pak een groot bord of een houten plank. Leg in het midden de bavette rol en leg om de bavette de tomatensalsa, asperges, pistachenootjes, rucola en de kruidenboter.
- Maak het af met flakes Parmezaanse kaas en Crema Di Balsamico en natuurlijk peper en zout.
Eet smakelijk!