-LET OP!- WIJ ZIJN GESLOTEN VAN 29 JULI T/M 17 AUGUSTUS. ZATERDAG 27 JULI SLUITEN WIJ OM 13:00! -LET OP!-
-LET OP!- WIJ ZIJN GESLOTEN VAN 29 JULI T/M 17 AUGUSTUS. ZATERDAG 27 JULI SLUITEN WIJ OM 13:00! -LET OP!-

Cochinita Pibil

Mix in een kom de achiotepasta met de habanero pepers, kruiden, citrussappen, zout en peper. De azijn en de ui houden we apart. Prik rondom gaatjes in het vlees. Wrijf de pasta erin. Zet weg in de koelkast voor in ieder geval 24 uur. Snij 1 rode ui alvast in ringen, voeg 100cc azijn toe en zet weg. Verplaats het vlees in ofwel aluminium folie of bananenbladen (die je daarvoor 30 minuten in water hebt laten weken). Zet in een oven/BBQ vaste schaal.

Benodigdheden voor

Cochinita Pibil

Benodigdheden

  • 1 kilo varkensschouder, varkenslende (met bot)
  • 2 eetlepels achiote pasta
  • Ongeveer 10cc sinaasappelsap
  • Ongeveer 20cc citroensap
  • 2 habanero pepers, zonder zaden, fijngehakt
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • 200cc (2x 100cc) rode wijn azijn, of andere azijn
  • 2 rode uien, in ringen
  • Zout en peper, naar smaak
  • Limoenpartjes
  • Oude kaas of feta
  • Verse koriander
  • Zachte taco’s
  • Eventueel wat sla
  • Eventueel pittige (habanero) saus

Bereidingswijze

  1. Mix in een kom de achiotepasta met de habanero pepers, kruiden, citrussappen, zout en peper. De azijn en de ui houden we apart.
  2. Prik rondom gaatjes in het vlees. Wrijf de pasta erin. Zet weg in de koelkast voor in ieder geval 24 uur. Snij 1 rode ui alvast in ringen, voeg 100cc azijn toe en zet weg.
  3. Verplaats het vlees in ofwel aluminium folie of bananenbladen (die je daarvoor 30 minuten in water hebt laten weken). Zet in een oven/BBQ vaste schaal.
  4. Als je het in de oven doet: 95 graden voor in ieder geval 4 uur. (Ik heb de procureur zo’n 7 uur gegaard op 110 graden.)
  5. Breng de overige azijn aan de kook in een kleine pan. Voeg de andere ui in ringen toe en laat op laag vuur borrelen totdat je de ui lekker vindt.

Als het varkensvlees bijna klaar is, begin dan met de saus:

Eet smakelijk!

Andere gerechten

Die u moet proberen

Slagerij Ariesen wil graag dat iedereen op ieder moment van goed vlees kan genieten. Daarom kunt u tegenwoordig ook online bestellen. Wij maken de bestelling klaar en u haalt hem af in de winkel.
Mix in een kom de achiotepasta met de habanero pepers, kruiden, citrussappen, zout en peper. De azijn en de ui houden we apart. Prik rondom gaatjes in het vlees. Wrijf de pasta erin. Zet weg in de koelkast voor in[...]
Steek de BBQ aan en zorg voor een indirecte hitte van 150 – 160 graden. Leg de chunk tussen het gloeiende houtskool. Leg het buikspek op de BBQ en steek een kerntemperatuurmeter in het vlees.[...]
Steek de BBQ aan en zorg voor een indirecte hitte van 150 – 160 graden. Leg de chunk tussen het gloeiende houtskool. Leg het buikspek op de BBQ en steek een kerntemperatuurmeter in het vlees.[...]

aanbiedingen

Hollandse biefstukjes

4 stuks € 10,-
Geldig t/m 20 juli

Varkenshaas naturel of bourgondisch

500 gram € 8,95
Geldig t/m 20 juli

Vleeswarentrio: Rosbief, Eigen cervelaat en Fricandeau

3 x 100 gram € 6,49
Geldig t/m 20 juli

Smulsalade

100 gram € 1,20
Geldig t/m 20 juli
Je winkelwagen is momenteel leeg.