Barbecue

The Gin Pork Belly

Benodigdheden

  • Buikspek met zwoerd
  • 100 gram Grate Goods AllBrine Nr. 1
  • 1 liter water
  • 2 eetlepels grof zeezout
  • 2 eetlepels baking soda
  • 400 milliliter gin
  • 2 eetlepels jeneverbessen
  • 1 limoen
  • rozemarijn takjes
  • 1 whisky barrel chunk
  • injecteerspuit

Bereidingswijze

Voorbereiding
  1. Meng 100 gram AllBrine nr.1 met 1 liter water. Breng dit aan de kook en laat het weer afkoelen.
  2. Kerf een ruitpatroon in het zwoerd van het buikspek met een Stanley mesje. Kijk uit dat je niet te diep gaat, dus alleen in het vel.
  3. Leg het buikspek in een ovenschaal. Vul de ovenschaal langs het buikspek met de pekel tot dat het vlees onderstaat. Het zwoerd mag niet nat worden.
  4. Meng baking soda met zeezout en wrijf het zwoerd in.
  5. Laat dit nu voor 24 uur in de koelkast liggen.
  6. Haal nu het buikspek uit de pekel en spoel hem. Ook mag het zout en baking soda eraf gespoeld worden. Dep hem nu droog met keukenpapier.
  7. Meng de limoensap en 250 milliliter gin met elkaar en injecteer deze met je injecteerspuit in het buikspek om de 1 centimeter. Leg hem nog voor 2 uurtjes weg.
Bereiding
  1. Steek de BBQ aan en zorg voor een indirecte hitte van 150 – 160 graden.
  2. Leg de chunk tussen het gloeiende houtskool.
  3. Leg het buikspek op de BBQ en steek een kerntemperatuurmeter in het vlees.
  4. Laat het vlees liggen tot een kerntemperatuur van 72 graden.
  5. Doe ondertussen 150 milliliter gin, jeneverbessen, limoenschil rasp en de rozemarijn in een pannetje en kook dit voor ongeveer 10 minuten.
  6. Smeer hier het vlees van het buikspek om de 15 minuten mee in.
  7. Haal je vlees van de BBQ en laat de temperatuur oplopen tot 240 graden.
  8. Leg het buikspek weer terug op het rooster en laat hem liggen voor ca. 30 minuten. Nu zal je zien dat het zwoerd begint te poppen en dat hij lekker krokant wordt.
  9. Haal het buikspek van de BBQ als het zwoerd krokant is. Laat hem even rusten en snij hem dan in mooie plakken.
Eet smakelijk!

Andere gerechten die u

moet proeven

Bavette Rol

Smelt een eetlepel roomboter in de skillet en grill de bavette rol aan alle kanten mooi bruin. Maar laat hem NIET gaar worden. Haal de bavette rol uit de BBQ en sluit al je kleppen en maak je BBQ klaar voor indirect. Laat de temperatuur terug komen naar de 130 – 150 graden. Leg de bavette terug op het rooster en steek de kerntemperatuurmeter in de bavette. Sluit je deksel.

Cochinita Pibil

Mix in een kom de achiotepasta met de habanero pepers, kruiden, citrussappen, zout en peper. De azijn en de ui houden we apart. Prik rondom gaatjes in het vlees. Wrijf de pasta erin. Zet weg in de koelkast voor in ieder geval 24 uur. Snij 1 rode ui alvast in ringen, voeg 100cc azijn toe en zet weg. Verplaats het vlees in ofwel aluminium folie of bananenbladen (die je daarvoor 30 minuten in water hebt laten weken). Zet in een oven/BBQ vaste schaal.